Ga naar de inhoud

De Beste Openwater Zwemwedstrijden in Nederland en Europa

Gezinsagenda

Als openwaterzwemmer ben je op zoek naar uitdagingen en nieuwe ervaringen. Hier zijn enkele van de beste openwater zwemwedstrijden die je in Nederland en Europa kunt vinden voor op je kalender:

  1. Amsterdam City Swim – Amsterdam, Nederland De Amsterdam City Swim is een van de meest populaire openwater zwemwedstrijden in Nederland. De route gaat door de prachtige grachten van Amsterdam en eindigt bij de Magere Brug. Het is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in september. Voor deze wedstrijd kun je een wetsuit kopen bij een van de vele sportwinkels in Amsterdam.
  2. ÖTILLÖ Swimrun – Stockholm, Zweden ÖTILLÖ Swimrun is een unieke wedstrijd waarbij deelnemers zowel zwemmen als rennen in teams van twee. Het evenement vindt plaats op verschillende eilanden in de Stockholm-archipel. Het is een uitdagende wedstrijd die uithoudingsvermogen en teamwork vereist.
  3. Great Swim – Lake District, Verenigd Koninkrijk De Great Swim is een reeks openwater zwemwedstrijden die over het Verenigd Koninkrijk worden gehouden, waaronder in het prachtige Lake District. Het evenement biedt verschillende afstanden, van 250 meter tot 10 kilometer, waardoor het geschikt is voor zwemmers van alle niveaus.
  4. Alcatraz Invitational – San Francisco, Verenigde Staten De Alcatraz Invitational is een legendarische openwater zwemwedstrijd die plaatsvindt in San Francisco Bay, vanaf het beruchte gevangeniseiland Alcatraz. Deelnemers zwemmen 2,4 kilometer van Alcatraz naar de kust van San Francisco. Het is een uitdagende en onvergetelijke ervaring voor ervaren openwaterzwemmers.

Of je nu een beginner of een ervaren openwaterzwemmer bent, er is altijd een wedstrijd die bij je past. Vergeet niet om op tijd een wetsuit te kopen en je goed voor te bereiden op de wedstrijd van je keuze. Veel succes en veel plezier!